Lengyel cégalapítás folyamata


Irodánk végigkíséri a vállalkozókat a cégalapításon Lengyelországban. Megrendelőink megrendelhetik ügynökségünktől a lengyel cégalapítási szolgáltatásainkat a következőképpen:
Megrendelő felveszi a kapcsolatot magyarul is beszélő munkatársunkkal, akivel leegyeztetik a cégalapítás menetét Lengyelországban, és a lengyel cégalapítási feltételeket, ami után E-mailben elküldik részünkre a szükséges dokumentumokat, melyek közé tartoznak a személyigazolvány és a lakcímkártya másolatai valamint a tevékenységi körök, s ezt követően kollégáink időpontot egyeztetnek egy helyi közjegyzőnél. Az előre egyeztetett időpontban ügyfeleink megérkeznek Wroclaw városában található irodánkba, ahonnan munkatársaink elkísérik a megrendelőket a közjegyzői irodába, ahol az előre elkészített dokumentumokat alá kell írniuk, s melyeket egy magyar-lengyel fordító lefordít magyar nyelvre. Ügyfeleinknek több olyan okmányt is alá kell írniu, amelyek a cégbejegyzéssel kapcsolatosak, így meghatalmazást a részünkre, hogy eljárjunk a megrendelő nevében a cégbíróságon, az ipari és kereskedelmi kamaránál, valamint a helyi APEH-nél. Ezt követően az ügyvezetőnek, vagy ügyvezetőknek nyilatkozniuk kell arról, hogy nem tartoznak a lengyel államnak, és nem büntetett előéletűek, valamint bírói eltiltás sincs arra vonatkozóan személyükkel szemben érvényben, hogy ügyvezetői tisztséget töltsenek be. Mindezen dokumentumokat a közjegyző hitelesíti, majd ezt követően az APEH-bejelentkezésekkel kapcsolatos okmányokat kell aláírniuk a klienseknek. Minta  főoldalon már említettük, javasolt két tagga céget alapítani, különben az ügyvezetőnek alkalmazottnak kell lennie a cégben, ám ha két személy alapítja a céget, akkor a gazdasági társaság mentesül az ügyvezetői alkalmazás és az azzal kapcsolatos bérterhekl megfizetése alól. Ezután munkatársaink elkísérik a megrendelőket a bankba, hogy megnyissák a cég elő-törzstőke számláját. Ha ez is megtörtént, akkor ügyfeleink haza utazhatnak Magyarországra, és csak várniuk kell egy-két hetet, amíg megtörténik a cégbejegyzés, és a vállalkozás megkapja a REGON-azonosítót és a KRS-t. Munkatársaink a Végzés odaítélése után beadják az adóhivatalhoz a kérvényt a Közösségi Adószámra, és az ÁFA-regisztrációt is végrehajtják. Az Adóhivatal azonban néha lassabban dolgozza fel a kérvényeket, ezért a Közösségi Adószám kiosztása teljes egészében az adóhivatalon múlik. Optimális esetben olyan 1-2 hét alatt meg kellene kapja a cég az EU-s számot, ám az is előfordulhat, hogy akár 2-3 hónapba is beletelik, amíg az APEH kiosztja az illető cégnek az ÁFA-mentes nemzetközi kereskedelemhez szükséges EU-s adószámot.
Ha bármilyen egyéb kérdése van a cégalapítás menetét illetően Lengyelországban, vegye fela  kapcsolatot kollégánkkal, aki tájékoztatja Önt.

Immo

Keressen minket

0049-15732896157

Kapcsolat